Έτοιμο το Mandriva 2010.1 (Spring)

Ανακοινώθηκε σήμερα η νέα έκδοση του Mandriva Linux με αρκετά νέα χαρακτηριστικά όπως ο Guest λογαριασμός και ο νέος τρόπος εγκατάστασης.

Το Mandriva 2010.1 έρχεται με το νέο πυρήνα 2.6.33.4, Gnome 2.30.1, KDE 4.4.3, Xorg 7.5, τους τελευταίους drivers της ATI και της nVidia και τις δημοφιλείς εφαρμογές στις τελευταίες τους εκδόσεις, όπως τα OpenOffice.org 3.2 και Firefox 3.6.6.

Υπενθυμίζουμε ότι το Mandriva διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις. Η πιο συνηθισμένη είναι το Mandriva One (live CD) με υποστήριξη πολυμέσων, ορισμένων drivers κλπ και φυσικά δωρεάν. Για όσους προτιμούν να έχουν ένα λειτουργικό, αμιγώς ανοικτού κώδικα θα στραφούν στο free DVD ενώ υπάρχει και η εμπορική έκδοση με πολλά εμπορικά προγράμματα κλειστού κώδικα και drivers με την ονομασία Powerpack. Τέλος το Mandriva διατίθεται σε bootable USB (Mandriva Flash) με το Mandriva και 6GB χώρο για τα αρχεία μας. Φυσικά, υπάρχουν εκδόσεις για 32 και 64 bit υπολογιστές.

Τα torrents μπορείτε να τα βρείτε εδώ, αλλά και στη σελίδα του ΕΜΠ εδώ μαζί με τα iso αρχεία (θα προστεθούν σύντομα).

Πάντως άργησε αρκετά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Συμφωνώ και με αυτό: "Mandriva 2010.1 must be called Summer" :-)

Φωτογραφία από την ελληνική κοινότητα Mandriva 
Διαβάστε περισσότερα: softpedia 

Share on Google Plus

About akikidis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχολια μεχρι στιγμης:

Post a Comment

Αφήστε το σχόλιο σας. Θα ήταν καλό να αφήνατε ένα username ή το δικό σας προσωπικό site/blog. Η ανωνυμία είναι αποδεκτή. Ζητώ μόνο να χρησιμοποιείτε πάντα το ίδιο ψευδώνυμο.